Atari kan komma tillbaka

55

Den forna datortillverkaren Atari gör comeback på hårdvarumarknaden. Efter att en mystisk video släpps på Youtube bekräftade företaget att de arbetar på en ny spelkonsol. Apparaten går under namnet Ataribox och bygger på PC-teknik. 

Ett kort och kryptiskt videoklipp lades ut på YouTube för några veckor sedan vilket satte igång vilda rykten om att Atari var på gång att släppa en ny spelkonsol. Bolaget bekräftade därefter nyheten på E3-mässan .

 

Atari begärdes i konkurs 2013. Företaget köptes då upp av Fred Chesnais och svor på att återupprätta det till sin forna glans. Företaget går idag med vinst. Pengarna tjänas i huvudsakligen på mobilspel och genom licensiering av varumärket. Bland annat har företaget licensierat sitt namn till den kommande storfilmen Bladerunner 2049.

Datum för lansering av Ataribox är ännu inte känt.