Sajten som kanske ser vad du gör i ditt kök

891
Bilder från svenska kameror / Foto : SkaraborgsWebben

Aftonbladet skrev idag en artikel om att över 300 kameror i Sverige har hackats .

Sanningen är att kamerorna har egentligen inte hackats , Kamerorna är i själva verket inte skyddade nog . Användarna som införskaffat kamerorna har inte bytt de fabriksinställda lösenorden . En vanlig Google sökning på nätet visar precis hur man ska hitta dessa kameror .

En svensktillverkad kamera sticker ut i mängden och över 7000 kameror finns med av märket Axis . Fenomenet med ” hackade ” kameror är inte nytt , det har pågått i flera år och det finns appar till telefonen som även visar de privata övervakningskamerorna .

Ett råd är att alltid byta lösenord på både förinställda WiFi lösenord och trådlösa övervakningskameror .

På http://www.insecam.org/ kan du kolla om din kamera är med , är den det ? byt lösenord och användarnamn .