Skara – Brand i lägenhet / Anmält som vårdslöshet

692
Foto : Christian Svensson

Kl 13.58 larmades räddningstjänsten i Skara om brand i lägenhet . 

Ett kök i en lägenhet fattade av okänd anledning eld under tisdagen på Hötorgsgatan. Ingen person skadades i branden men köket blev totalskadat . Det var kraftig rökutveckling och brandmännen fick ventilera ut rök från trapphuset och lägenheten . Vid 15.30 – tiden var räddningstjänsten fortfarande på plats och ventilerade ut rök från lägenheter runt den drabbade lägenheten .

Enligt polisen ska någon ha ställt kartonger på spisen och plattan ska ha varit på. De boende lämnade lägenheten och kartongerna fattade eld. Den aktuella lägenheten ska ha fått rök- och brandskador i köket.

En anmälan har upprättats om allmänfarlig vårdslöshet av polisen .