Skara – Teglaskolan i lågor inatt 

904
Foto: Christian Svensson 

Vid 03-tiden inatt larmades räddningstjänsten i Skara om brand i byggnad . 

Det visar sig vara resterna av Teglaskolan som brinner . Hela byggnaden stod i lågor och vid 07-tiden håller man fortfarande på med släckningsarbetet . Till följd av branden ställde man in den första skoldagen för elever på den nyligen invigda Viktoriaskolan som befinner sig jämte den nu eldhärjade gamla Teglaskolan som man höll på att riva fram tills branden bröt ut . I släckningsarbetet tog räddningstjänsten hjälp av rivningsfirman som hjälpte till med sina grävmaskiner utrustade med gripklor för att flytta på rivningsmassor och komma åt brandhärdarna lättare. Vid 09.30-tiden var branden i stort sett bekämpad och kvar av den forna skolan återstod bara rykande högar .

När räddningstjänstens arbete är klart kommer polisen att spärra av platsen och göra en teknisk undersökning för att försöka fastställa hur branden startade. Ingen person skadades i branden .

Vid 16.30 på måndagen hade samtliga enheter från räddningstjänsten precis lämnat platsen .