Följ oss !

Kultur och nöje

Ny korvkiosk i Skara ?

Publicerad

-

På fredagen slog Nisses Körv upp för försäljning på Dalhemsgatan i Skara . 

En ny korvkiosk har öppnat i Skara . Dock av det mindre slaget , och på Dalhemsgatan vid cykelbanan kan nu gissningsvis möss och råttor köpa korv . Korvkiosken har belysningen på och verkar ha öppet . Ett öppningserbjudande kostar endast 25 kr .

Uppdatering : Vid 18.30-tiden på lördagen vandaliserades körvkiosken av tre ungdomar och Nisse fick fly för sitt liv . Det är ännu inte bestämt om han kommer öppna på nytt . 

 

Fortsätt att läsa
- Annons -

Kultur och nöje

Strålande väder och glada barn i Skara

Publicerad

-

Under lördagen hölls det Matmarknad med fokus för de små i Skara . 

Bl.a. hölls det löparlopp ( paprikaloppet ) ponnyridning , och bland det mest uppskattade – Godisregnet !

Man hade även två underhållare på plats som roade de allra minsta . Simmo och Simmonixen som både busade och jonglerade , man underhöll även med akrobatik och gjorde ballongfigurer till de små .

Räddningstjänsten fanns på plats för att visa upp ett av sina fordon samt att låta barn och vuxna åka i en veteranbrandbil . Under dagen hölls det även loppis med barnkläder och leksaker i Olins park . En strålande dag för de minsta som inte kunde undvika att dra på smilbanden .

 

Fortsätt att läsa

Kultur och nöje

Svampen växer så det knakar !

Publicerad

-

Det är hög tid för alla som älskar att plocka svamp att ge sig ut i skogen . 

Det växer nämligen svamp i skogarna så det nästan knakar . Vi ägnade bl.a. Lördagen åt att kolla hur det egentligen stod till med svamparna .

Och man kan minst sagt säga att det finns gott om all möjlig svamp , ätbara och så har vi de mindre ätbara och de som man absolut ska låta bli . Tydliga spår fanns av rutinerade svampletare i de skogar vi besökte . Visst fanns det ställen där de sparat lite av skogens guld – Kantareller och det var ju tacksamt .

Hur vet man vilka som är ätbara ? Giftiga och livsfarliga ? Är man nybörjare ska man kolla in på http://svampguiden.com/

 

Fortsätt att läsa

Kultur och nöje

Munter stämning på bakluckeloppisen i Skara

Publicerad

-

På söndagen hölls det bakluckeloppis i Skaras fornby vid Västergötlands Museum . 

Mellan kl. 10.00-15.00 hölls på söndagen en av de större bakluckeloppisarna som arrangerats i Skara . Vädret lockade både köpare och säljare .

Förutom alla bakluckor med allt mellan himmel och jord fanns naturligtvis korv med bröd och kaffe med dopp som serverades vid den gamla lanthandeln . Vädret och fyndandet gjorde nog sitt på besökarna och det var många muntra miner .


Fortsätt att läsa

Senaste nytt :

- Annons -
- Annons -
- Annons -

Mest Läst :

Copyright © 2017 - 2019 - www.skaraborgswebben.se MediaCreeper