Falköping – En död i svår olycka på väg 46

806
Foto: Christian Svensson

Kl 09.22 på fredagen larmades räddningstjänsten i Falköping och Skara om en trafikolycka . 

Olyckan har inträffat på väg 46 mellan Luttra och Slutarp .En buss och en personbil har av okänd anledning frontalkrockat . Enligt uppgifter från polisen har personbilen kommit över på fel sida av vägen och olyckan var ett faktum .

I bussen fanns 35 personer men ingen av dem ska ha skadats allvarligt i den kraftiga kollisionen . Personbilsföraren fick klippas loss och ska enligt de senaste uppgifterna vara allvarligt skadad . Polisen kommer släppa mer information om förarens tillstånd senare under dagen . Både buss och personbil beslagtogs av polisen för fortsatt utredning om hur den allvarliga olyckan har kunnat inträffa .

Vid kl 12.20 var vägen sanerad på oljespill och var fullt körbar igen . Under räddningsarbetet var vägen helt avstängd .

Kl 18.15 på fredagen meddelade polisen via sin hemsida att föraren  i personbilen, en man 50-årsåldern avled av de skador han ådrog sig i samband med trafikolyckan.